35C3

“The” Social Credit System

Een diepe kijk in het Orwelliaanse Social Credit System van China. Met aandacht voor de vele pilots van verschillende implementaties, de manier van implementatie (gewoon rule-based in plaats van een AI) en zelfs wat hints over hoe je de systemen om de tuin kan leiden.

Video op media.ccc.de

wallet.fail

Een drietal vrienden die op iedere mogelijke manier een setje hardware crypto wallets hacken. Software, firmware, hardware, noem het op en zij breken het. Ze vinden zelfs een manier om op afstand je pincode uit te lezen.

Video op media.ccc.de wallet.fail

Internet of Dongs

Een beveiligingsonderzoeker verteld over zijn onderzoek naar seksspeeltjes die aan het internet gekoppeld zijn. Leuk door de dubbele bodem in het verhaal; verrassend omdat er zo bizar veel fouten die in de software zitten.

Video op youtube

En verder; zoals ieder jaar wel een verhaaltje over de DPRK, dit keer over SiliVaccine Antivirus met wellicht een backdoor. Peter Sewell krijgt de award voor grootste geek met zijn presentatie over waarom software zo vaak fouten bevat. En weinig verrassend; Facebook blijft een rupsje nooitgenoeg.