Van Wordpress naar Hugo

Ik heb mijn blog naar Hugo gemigreerd!

Eigenlijk zijn de update frequenties van Wordpress en zijn dependencies gewoon een beetje te groot voor het blog.

Atog is in de kern eigenlijk een soort kladblok voor me, met voornamelijk kleine post met een paar commando’s voor de linux CLI of programma’s. Zo nu en dan een blogpost of een klein reisverslag maar dat is het ook.

Wil je dat dan perse dynamisch hebben, of is statisch eigenlijk wel prima? Want reageren kan bij het laatste bijvoorbeeld niet. Maar goed, realistisch, hoeveel reacties kreeg ik. Dat zijn er maar weinig. In elk geval te weinig om de verantwoordelijkheid van een dynamische website te willen dragen.

Want je moet wel altijd je reacties checken, wat voornamelijk het blokkeren van SPAM bots betekend. En Wordpress en al de plugins zijn altijd aan een update toe. Ik snap het wel, de hele hacker (script kiddies) wereld probeert altijd Wordpress sites te kraken, maar het is wel weer werk. Oh, en vergeet niet, de dependencies, je moet ook PHP en een database draaien en updaten.

Dus ik ben naar Hugo gegaan! En dat ging best simpel.

Eerste heb ik in Wordpress een exporteer plugin geinstalleerd die al mijn posts netjes als markdown in een zipje stopte. Er zijn een paar dingetjes waar je op moet letten; github gists werden niet goed naar wens overgenomen en je moet je images nog even goed zetten.

Maar daarna heb ik retesnel een Hugo site aangemaakt en een thema genomen dat zich makkelijk laat aanpassen. En dan ben je eigenlijk al klaar.

Een middagje werk.